• Zápis do 1.ročníka

          • Vážení  rodičia, vaše dieťa môžete zapísať do 1. ročníka:

            1. Osobne  v škole  v dňoch  3.  a  4. apríla  v čase od 08:00 do 17:00 hod. a do 30. apríla 2023 od 8:00 do 14:00 hod.

                 Zákonní zástupcovia vyplnia prihlášku v listinnej podobe s podpisom oboch zákonných zástupcov. Na zápis sú  potrebné občianske preukazy a rodný list dieťaťa. 

                            Radi privítame budúcich prváčikov  v škole a počas vášho vypisovania prihlášky sa im budeme venovať.

            1. Elektronickou formou na www.zssnphe.edupage.org,  -  od 1.apríla do 30. apríla 2023 vyplnením elektronickej prihlášky.

            Neoddeliteľnou súčasťou elektronickej prihlášky je v takom prípade tlačivo s podpismi oboch zákonných zástupcov (príloha č. 3).

             

             Podpisy rodičov

            Podľa § 144a ods. 1 školského zákona na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na prihláške, sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa. Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak:

             • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu),

             • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, ktorý nie je schopný sa podpísať) alebo

             • vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad čestným vyhlásením zákonného zástupcu v prílohe č. 1).

            V prípade, ak:

             • jeden zo zákonných zástupcov dieťaťa zomrel, v podaní túto skutočnosť možno preukázať fotokópiou úmrtného listu, resp. formou nahliadnutia do úmrtného listu,

             • dieťa vychováva iba matka (otec nie je na rodnom liste dieťaťa uvedený), v podaní túto skutočnosť matka preukazuje fotokópiou rodného listu dieťaťa, resp. formou nahliadnutia do rodného listu dieťaťa.

            Na prihláške postačuje podpis len jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie (príloha č. 2).

             

            Pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania dieťaťa  v materskej škole

            Zákonní zástupcovia  sú povinní zapísať dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v ZŠ, ktoré dovŕši šesť rokov veku k 31. augustu 2023 (vrátane) a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky.

            Ak zákonný zástupca uvažuje o tom, že jeho dieťa bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania je povinný o tejto skutočnosti informovať aj riaditeľa základnej školy, do ktorej dieťa zapísal. Ak riaditeľ materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania dieťaťa, zákonný zástupca predloží príslušnej základnej školy fotokópiu rozhodnutia riaditeľa materskej školy o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania.

            Ak dieťa ani po pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole nedosiahlo školskú spôsobilosť, začne plniť povinnú školskú dochádzku najneskôr 1. septembra, ktorý nasleduje po dni, v ktorom dieťa dovŕšilo siedmy rok veku. Z uvedeného vyplýva, že dieťa môže pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávanie len jedenkrát.

            Návrat žiadneho dieťaťa prijatého na základné vzdelávanie, ktoré sa od 1. septembra 2023 stane žiakom základnej školy, späť do materskej školy (po začatí školského roka 2023/2024) už nie je možný.

            Dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s prihláškou predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.

            Riaditeľ školy rozhodne o prijatí dieťaťa na vzdelávanie v základnej škole do 15. júna 2023 a doručí vydané rozhodnutie zákonným zástupcom.

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • V školskej knižnici sa na začiatku MESIACA KNIHY uskutočnila recitačná súťaž pre mladších žiakov.Víťazkou sa stala žiačka 3.A triedy.Anke srdečne blahoželáme.

          • Podporte aktivity zamerané na rozvoj našich detí

          • Vážení rodičia,

            aj tento rok by sme Vás chceli požiadať o darovanie 2% z dane. Peniaze, ktoré takto dostaneme by sme využili na akcie, ktoré schválime v budúcom školskom roku.

            Postup:

            Pre zamestnancov (ktorí si nepodávajú daňové priznanie sami) sme predvyplnili formulár, kde len vypíšete:

            - svoje osobné údaje,

            - sumu, ktorú vypočítate ako 2% zo zaplatenej dane, ktorej výška je uvedená na Potvrdení o zaplatení dane,

            - podpíšete 

            - a  spolu s Potvrdením o zaplatení dane doručíte na daňový úrad.

            Vyhlasenie2023.pdf


            Pre ostatných údaje občianskeho združenia: 

            • IČO: 45788928
            • právna forma: občianske združenie
            • Obchodné meno (názov): Sokolej SNP o.z.
            • Sídlo – Ulica: SNP
            • Súpisné/orientačné číslo: 1
            • PSČ: 06601
            • Obec: Humenné


            Veľmi pekne ďakujeme!

            Rada rodičov - Sokolej SNP o.z.

      • Kontakty

        • Základná škola, SNP 1, Humenné
        • 057/7763084
        • Základná škola Ulica SNP 1 066 01 Humenné 066 01 Humenné Slovakia
        • 37876732
        • 2021672334
        • riaditeľka školy: Ing. Katarína Sninčáková 057 / 7763084 katarina.snincakova@zssnphe.sk zást. RŠ 1.-4.roč.: Mgr. Aneta Mergová aneta.mergova@zssnphe.sk zást. RŠ 5.-9.roč. :Mgr.Miroslava Mihaličová miroslava.mihalicova@zssnphe.sk vých. poradkyňa: Mgr. Lucia Sotáková ved. šk. jedálne: 057 / 7763090 057 / 7763084 kl. 23 mzdová účtovníčka: 057 / 7763084 kl. 25 ekonómka školy: 057 / 7763084 kl. 22
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje