• Keď práca baví...

          • Dnes sme začali s úpravou okolia školy v rámci projektu ADOPTUJ SI KVETINÁČ A SKRÁŠLI OKOLIE ŠKOLY, za ktorý ste aj Vy hlasovali. Dievčatá a chlapci z VIII.A triedy za krásneho počasia začali s úpravami, v ktorých budeme pokračovať až do septembra. Držte nám palce!

          • Exkurzia do archívu

          • Žiaci  5. A a 5. B sa dňa 29. mája 2019 zúčastnili exkurzie do   pobočky  štátneho archívu v Humennom. Pani archivárka Mgr. Mária Novosádová, PhD nám porozprávala veľa zaujímavých informácií o práci s písomnými prameňmi a niektoré z nich nám aj ukázala.

            Po zaujímavých informáciách sme ešte navštívili aj niektoré  miesta, o ktorých sme si hovorili na hodinách regionálnych dejín. Občerstvení zmrzlinou vrátili sme sa do školy zase o niečo bohatší...teda múdrejší.      

                                                                                        Mgr. Anna Uherová

          • BOTANIKIÁDA

          • Regionálne kolo 10. ročníka súťaže z oblasti botaniky sa nieslo pod názvom VYROBENÉ

             Z RASTLÍN. Uskutočnilo sa v priestoroch Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach dňa  29. 05. 2018.

               Bola to súťaž určená pre žiakov piatych ročníkov. Našu školu úspešne reprezentovali víťazi školského kola :  Lucia Glagoličová a Jozef Bončík.

               Deň plný zážitkov, nových dojmov a vedomosti ukončili chutným obedom a rozlúčkou s novými kamarátmi.

                                                    Pripravila  Mgr. Anna Fedorková

          • Sexuálne vykorisťovanie

          • Sexuálne vykorisťovanie v kyberpriestore je v dnešnej dobe veľmi aktuálna a citlivá téma. Preto sme sa v snahe predchádzať situáciám spojeným s danou témou na našej škole rozhodli  dňa 23.05.2019 vykonať preventívnu aktivitu s týmto zameraním. Aktivity sa zúčastnili žiaci 8. a 9. ročníka. V spolupráci s Mgr. Janou Buričovou z ÚPSVR v Humennom a Ing. Patrikom Šompľakom z Mestskej polície sme im priblížili spôsoby, akými sa pred možným nebezpečenstvom chrániť a v prípade, ak k niečomu podobnému predsa len dôjde, ako správne reagovať a postupovať. Zúčastnených žiakov téma zjavne veľmi zaujala a dúfame, že bola pre nich aj prínosná.

            Mgr. Katarína Murníková

          • Najlepší slovenčinár

          • V pondelok 20.5.2019 sa konala súťaž zo slovenského jazyka a literatúry pre žiakov 5.-7. ročníka. Vybraní žiaci zdolávali neľahké úlohy v troch častiach – vedomostný test, čitateľská gramotnosť-práca s textom a tvorivé písanie, ktoré bolo spojené s rečníckym prejavom. V každom ročníku boli štyria súťažiaci a spomedzi nich získali 1. miesto:

             Alexandra Jašková z 5.A triedy,

            Maroš Soták zo 6.B triedy,

             Oliver Findrík zo 7. A.

            Všetkým žiakom  ďakujeme za ich účasť a víťazom gratulujeme.

          • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA

          •    Kalista SEMANCOVÁ  a  Dávid BIĽO , žiaci 7. ročníka, úspešne reprezentovali našu školu v náročnej súťaži. Bola to Biologická olympiáda – odbor zoológia. Kalista sa umiestnila na peknom treťom mieste v okresnom kole a Dávid na piatom mieste.  Svedčí to o tom, že ich príprava bola dlhodobá a svedomitá.

               Veríme, že získané teoretické i praktické vedomosti a zručnosti budú i naďalej prehlbovať a rozvíjať v ďalšom štúdiu. Ďakujeme na vzornú reprezentáciu školy.                                                                                                        

                                                 Pripravila Mgr. Anna Fedorková

          • Exkurzia do ZOO Košice

          • Zoologická záhrada v Košiciach  privítala žiakov 6. ročníkov množstvom atrakcií a zaujímavosti z ríše živočíchov. Pozorovaním a poznávaním cudzokrajných zvierat si rozšírili a upevnili svoje už získané poznatky a vedomosti.
                Exkurzia splnila očakávanie  hlavne tých žiakov, ktorí tu boli po prvý krát. Odchádzali s presvedčením, že návšteva ZOO nebola posledná.
               Na  spiatočnej ceste autobusom si vyrozprávali svoje zážitky z pekného a zaujímavo stráveného dňa.

                                                                     Mgr. Anna Fedorková

          • Štúrov Zvolen

          • Vihorlatské múzeum v Humennom zorganizovalo 6. 5. 2019 regionálne kolo súťaže v rétorike Štúrov Zvolen. Žiaci základných a stredných škôl z okresov Humenné, Snina a Medzilaborce súťažili v troch kategóriách. Našu školu v 1. kategórii úspešne reprezentovala Alexandra Jašková,  žiačka 5. A triedy, ktorej odborná porota udelila za jej rečnícky prejav zaslúžené 2. miesto.  Z dosiahnutého úspechu sa tešíme a Saške blahoželáme.

                                                                                                                                        Mgr. O. Izsóová

          • Deň otvorených dverí v 2.A

          • Dňa 7. mája 2019 sa v v 2.A konal deň otvorených dverí. Rodičia našich žiakov sa mohli presvedčiť o tom, ako sa ich ratolestiam na vyučovaní darí. Žiaci sa snažili čo najviac ukázať svoje vedomosti  z matematiky a slovenského jazyka.Popri vypracovávaní úloh sa aj zahrali, zasúťažili a zacvičili.Čas s rodičmi rýchlo ubehol  a tešíme sa, že si to nabudúce znova zopakujeme.

          • Noc v telocvični

          • Noc v telocvični

            Noc z 30. apríla na 1.mája 2019 bola nezabudnuteľným zážitkom pre 51 našich tretiakov, štvrtákov a ich triednych učiteľov /Mgr.G.Tkáčovú, PaedDr.H.Dzanovú a PaedDr. I. Sinaja/ lebo si vyskúšali „prespávačku“ v spacích vakoch vo veľkej telocvični. Podvečer sa niesol v dobrej nálade v školskej knižnici pri peknej knihe a hudbe, športových aktivitách v telocvični a umeleckej činnosti v jedálni. Nechýbala ani dobrá diskotéka. Ďakujeme asistentke Mgr. Majke Tkáčikovej za fotodokumentáciu a všetkým účastníkom za vzájomnú spoluprácu a rešpekt.

          • Deň Zeme moderne a pokrokovo s odkazom Gréty Thunbergovej

          • Poznáte mladú aktivistku Grétu Thunbergovú?Táto naša rovesníčka smelo bojuje proti klimatickým zmenám. Dnes sme spoločne podporili jej myšlienky netradičnou formou za rečníckym pultom v rámci našich projektových aktivít "Rečním, rečníš, rečníme". Za rečníckym pultom sa vystriedalo niekoľko šikovných žiakov na tému Klimatické zmeny našej planéty. Za projektovú aktivitu plnú nádherných myšlienok ďakujeme Mgr. Jaroslave Meždejovej.

          • V Botanickej záhrade

          • Hodina BIOLÓGIE v skleníkoch

              Už tradične si piataci našej školy upevnili, ale hlavne rozšírili svoje vedomosti z Biológie v Botanickej záhrade v Košiciach. Každoročne v mesiaci apríl obdivujú krásu exotických rastlín pestovaných celoročne v skleníkoch, ale aj vo vonkajších priestoroch záhrady.

              Banánovníky, citrusy, kaktusy, bambusy a ďalšie cudzokrajné rastliny upútali ich pozornosť svojou krásou.

               Presvedčili sa, že  „Príroda je najlepší učiteľ.“ Takto získané poznatky sú pre nich trvácnejšie, ale motivujú ich hlavne  k hlbšiemu poznávaniu a ochrane prírody.

                Mgr. Anna Fedorková

          • Hodnotenie školy podľa organizácie INEKO

          • INEKO je mimovládna nezisková organizácia, ktorá podporuje ekonomické a sociálne reformy s cieľom odstraňovať prekážky dlhodobého pozitívneho vývoja slovenskej ekonomiky a spoločnosti.

            Hodnotenie školy je vypočítané pri základných školách na základe výsledkov celonárodných testov v 5. a 9. ročníku (Testovanie 5, Testovanie 9) a mimoriadnych výsledkov žiakov vo vybraných súťažiach.

            Naša škola v tomto hodnotení skončila na 4. mieste zo základných škôl v Humennom. Tešíme sa z výsledkov našich žiakov a povzbudzujeme ich k ešte lepším výkonom. Veľká vďaka patrí aj našim učiteľom.

            Výsledky si môžete pozrieť kliknutím na tento odkaz:

            http://skoly.ineko.sk/skola/?ID=2779

          • Štúrov Zvolen

          • Dňa 11. 4. 2019 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v rétorike – Štúrov Zvolen. Súťaž prebiehala v dvoch kategóriách. Žiaci 1.kategórie / 4. – 6. ročník/ mali počas troch minút zreprodukovať obsah textu a samostatne dotvoriť záver príbehu, ktorý si vyžrebovali.

            Súťažiaci v 2. kategórii / 7. - 9. ročník/ si vylosovali tému svojho prejavu a v časovom limite 3 – 5 minút vyjadrili vlastný názor k téme.

            Trojčlenná porota určila poradie a postup do okresného kola.

            Umiestnenie žiakov v školskom kole:

            1. kategória: 1. miesto – A. Jašková / 5. A /

                                         2. miesto – A. Šepeľová / 5. B /

                                                         -  A. Sabolová / 4. A /

                                         3. miesto – J. Bončík / 5. A/

                                                         -  V. Rohaľová / 4. B /

            II. kategória: 1. miesto – I. Vaškovičová / 9. B /

                                    2. miesto -  S. Meričko / 9. B /

                                    3. miesto -  K. Ficková / 8. A /

               

                                                                                                                                   Mgr. Izsóová

    • Kontakty

      • Základná škola, SNP 1, Humenné
      • 057/7763084
      • Základná škola Ulica SNP 1 066 01 Humenné 066 01 Humenné Slovakia
      • 37876732
      • 2021672334
      • riaditeľka školy: Ing. Katarína Sninčáková 057 / 7763084 katarina.snincakova@zssnphe.sk zást. RŠ 1.-4.roč.: Mgr. Aneta Mergová aneta.mergova@zssnphe.sk zást. RŠ 5.-9.roč. :Mgr.Miroslava Mihaličová miroslava.mihalicova@zssnphe.sk vých. poradkyňa: Mgr. Lucia Sotáková ved. šk. jedálne: 057 / 7763090 057 / 7763084 kl. 23 mzdová účtovníčka: 057 / 7763084 kl. 25 ekonómka školy: 057 / 7763084 kl. 22
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje